min logo

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА

У недељу, 27. јануара, у свечаној сали Дома ученика „Змај“, одржана је приредба поводом обележавања школске славе Светог Саве.

Прослава је почела сечењем славског колача, а затим је директор Дома др Љубиша Антонијевић честитао славу и пожелео добродошлицу окупљеним гостима. Међу многобројним гостима из Ниша, Лесковца, Свилајнца, ове године смо по први пут имали прилику да угостимо и драге колеге из Ученичког дома „Бежиград“ из Љубљане.

Приредбом смо провели присутне кроз живот и рад првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Подсетили смо се правих вредности које нам је Свети Сава поверио на чување, као и тога да су образовање и рад на себи циљеви сваког младог човека. Имали смо прилику да се на тренутак отиснемо на бечки двор и осетимо атмосферу Светосавског бала, захваљујући ученицима који су одиграли део градских игара, кореографије карактеристичне за ову манифестацију. Свечану ноту прослави дао је и хор Дома, у чијем извођењу смо посебно уживали.

И ове школске године расписан је наградни литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве. Треће место освојила је Хелена Хост из Дома ученика „Змај“ са песмом „Слава теби, светитељу Саво“, друго место Ана Касапу из Дома ученика „Петар Драпшин“ са радом „Путује без пута и пут се за њим рађа“, док је прво место припало ученику Владици Величковићу из Дома ученика „Карађорђе“ са радом на тему „Свети Сава је нама оставио у наслеђе“.

Обележили смо школску славу бројним утакмицама и турнирима између наших радних јединица, и то у шаху, стоном тенису, одбојци, кошарци и малом фудбалу.

Још једном смо се захвалили фондацији „Мали свет“, која је и ове школске године обезбедила стипендије за тридесет седам ученика смештених у нашем Дому.

Након културно-уметничког програма, дружење смо наставили уз разговор и добро расположење у просторијама Дома.

 

Награђени литерарни рад

 

WP 20190127 13 45 36 ProWP 20190127 13 56 14 Pro

Дом ученика средњих школа Београд