min logo

У четвртак 06.јуна 2019.године у Малом позоришту „Душко Радовић“ одржан је концерт камерног хора, камерних састава и оркестра Дома ученика средњих школа Београд. Ово је друга година да завршетак школске године обележавамо концертом.
Пред пуном салом, изведен је следећи програм подељен у сегменте

Камерни хор:
1.Жарко Петровић- Београд волим кад свиће
2.Стеван Ст. Мокрањац- Тебе појем
3.135.Псалам-Славите Господа
4.М.Говедарица-Тјело Христово
5.Стеван Ст. Мокрањац-Свјати Боже

Класична музика:
6.A. Kusyakov- Sonate No. 1., II stav
7.Leoncavallo Ruggiero-Mattinata
8.A. Piazzolla-Oblivion
9.Pascual Marquina Narro-Espana cani

Популарна музика:

Чланови Здравственог клуба су одлучили да, овогодишњу активност, заврше едукативним програмом са презентацијом на тему: „Менталне болести младих“, одржаном 05. јуна 2019. године у Дому ученика „Карађорђе“.

Темељну обраду ове теме, као и отворен разговор са ученицима смо сматрали неопходним

Размишљам… Већ данима ми се врти иста мисао у глави. Како после свега? Како одједном олако отићи из места у ком си доживео препород свог бића? Како отићи из своје друге куће, иако си стално говорио како једва чекаш крај. Да ли стварно мислиш да једва чекаш? Хм... Дан по дан... минут по

У Дому Змај синоћ је одржана генерална проба концерта камерног хора, камерних састава и оркестра који ће се одржати у четвртак 06.06.2019. године са почетком у 19:00 часова у Малом позоришту „Душко Радовић“. Ученици су спремни, програм изузетан и сви се већ радујемо овом догађају којим ћемо

У циљу унапређења васпитног рада у Дому ученика средњих школа Београд, реализовано  је стручно усавршавање васпитача, стручних сарадника и управника са програмом  „Превенција дискриминације и насиља у образовном систему – од предрасуда и стереотипа до дискриминације и насиља“.

Дана 23.05.2019.године, ученици Дома ученика средњих школа Београд имали су прилику да погледају представу „Деца на интернету 2“, одржану у Дому омладине. Глумачка екипа, коју су чинили претежно вршњаци наших ђака, представила је публици кроз три истините приче које су се догодиле у Србији, највеће

Након мало више од два месеца учења, вежбања и дружења са другарима из Црвеног крста Звездара, ученици нашег Дома су се такмичили на општинском такмичењу екипа прве помоћи,  у организацији Црвеног крста Звездара.

Такмичење је одржано у недељу 19. маја, у Медицинској школи Звездара, на

У Дому ученика „Петар Драпшин“, током маја месеца, одржано је финале „Квиза знања и забаве“. Томе је претходило 7 квиз вечери, колико их је ове школске године, уз подтшку васпитача Весне Јованов организовано и реализовано.

У финалу квиза пласирали су се ученици прве и четврте васпитне

Дом ученика средњих школа Београд овог викенда имао је  госте, ученике и колеге из Домова ученика  Свилајнац и Лесковац, чиме настављамо нашу  дугогодишњу праксу дружења везану за манифестацију Ноћ музеја.

Ове године у жељи да програм буде везан

После неколико тмурних и кишовитих дана, освануо је ведар и топао 10. мај, дан када је планиран полазак спортске експедиције Дома ученика средњих школа Београд на 23. Републичку „Домијаду“ која се ове године одржавала у Врању. Одморни  и узбуђени ученици наших радних јединица заједно са својим

Дом ученика средњих школа Београд